Toto je zaujímavé priznanie Doreen Virtue, ktorá bola a stále je považovaná za svetového guru v tématike anjelov. Doreen Virtue je svetoznáma spisovateľka, sama tvrdila, že je od narodenia jasnovidkou pracujúcou s ríšou anjelov, elementálov a nanebovzatých majstrov. Preslávila sa najmä desiatkami kníh o anjeloch, propagovaním anjelskej terapie a anjelských kariet. Jej ďalšie knihy sa zaoberajú aj vílami, čakrami, bohyňami, indigovými deťmi, krištáľovými deťmi a ďalšími duchovnými témami. 

Prečo by sme nikdy nemali volať anjelov

Naozaj sa ospravedlňujem za učenie o “volaní anjelov“. Bola som oklamaná učením New Age a démonmi, ktorí sa vydávali za anjelov. Ani jedna osoba v Biblii nevolá anjelov. Ak chce Boh niekomu poslať anjela, pošle ho. Volanie anjelov je nebezpečné, pretože démoni sa maskujú za anjelov (2 Kor 11:14). Kedysi som si myslela, že volanie anjelov bolo správne, pretože sa zdalo, že to vedie ku splneniu prianí. Potom som si všimla, že tie “splnené želania…“ boli ako púštne fatamorgány, ktoré čoskoro zmiznú. Tiež s nimi niečo nebolo v poriadku: nová práca mala vážne problémy; nová “spriaznená duša“ mala vážne problémy; a tak ďalej. Títo démoni poskytujú strašné vedenie, ktoré má zničiť životy a odviesť ľudí od skutočného Ježiša a Biblie.

Biblia je plná príbehov o anjeloch, ale v každom z týchto príbehov boli anjeli poslaní Bohom. Ľudia v Biblii nevolali anjelov z nejakého dôvodu: Vzývanie anjelov môže viesť k neúmyselnému volaniu démonov, ktorí sa tvária ako anjeli.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo som inklinovala k anjelom, je ten, že som nevedela, kto je Boh a Ježiš, kým som nečítal Bibliu. Myslela som si, že Boh je neosobná energia a myslela som si, že Ježiš je “len človek“, ktorý je teraz “zostúpeným Majstrom“. Anjeli sa zdali dostupní a netušila som, že ma démoni klamú a používajú ma na to, aby som spolu s nimi podvádzala.

Čítanie Biblie mi pomohlo spoznať Boha, skutočného Ježiša (na rozdiel od falošného Krista, ktorého som kedysi nasledovala) a Ducha Svätého, takže teraz mám osobný vzťah s Najsvätejšou Trojicou.

Potrebujeme získať našu teológiu z Biblie, ktorá je neomylným, autoritatívnym a dostatočným Božím Slovom. Ak ste vzývali anjelov, dôrazne by som vás chcel požiadať, aby ste všetky svoje modlitby smerovali k Bohu a dozvedeli sa o ňom viac každodenným čítaním Biblie.

Jednou z veľkých lekcií, ktoré som sa potrebovala naučiť po odchode z New Age, bolo, aby som odovzdala svoj život Ježišovi, bolo, ako dôverovať Bohu. Bola som tak závislá na “anjelských kartách“, aby som sa dozvedela o svojej budúcnosti. Vždy som sa snažila ovládať a predpovedať svoju budúcnosť prostredníctvom “prejavovania“. Takže som si všade dala nástenné závesy s Prísloviami 3:5, aby mi to pripomenulo: Dôveruj Pánovi celým svojim srdcom. Tiež som sa modlila a modlila, aby som sa naučila dôverovať Bohu. Základom toho, aby sme sa naučili dôverovať Bohu, bolo aj každodenné štúdium Biblie. ON odpovedal na túto modlitbu, aleluja! Teraz dôverujem Bohu. Ak práve začínate, Evanjelium podľa Jána a Kniha Rimanom sú na začiatok úžasné biblické knihy. Osobne som čítala preklad Biblie NLT, keď som prvýkrát študovala Bibliu. Je to rešpektovaný dynamický preklad. Teraz som si prečítala preklad ESV, ktorý je skôr formálnym prekladom. V obchodoch s aplikáciami sú zadarmo na stiahnutie Biblie NLT a ESV. Len sa držte ďalej od “Prekladu vášne“, “Posolstva“ a “Prekladu nového sveta“. A úplne sa vyhnite falošnému evanjeliu “Volania Ježiša“. 

Doreen Virtue, November 6, 2020, Why we should never call upon angels

V roku 2017 ukončila svoju ezotericky anjelsky orientovanú tvorbu a začala sa venovať výlučne kresťanským témam, pretože zistila, že tí “anjeli” nie sú tými anjelmi, za ktorých ich považovala, ale že sú to temné démonické entity.

Anjeli sú reprezentantami určitých archetypálnych vlastností Pána Duchov a pôsobia z Jeho úrovne svojimi inšpiratívnymi vplyvmi na všetky nižšie úrovne, aj na svojich pozemských a astrálnych reprezentantov. Temné entity Matrixu neustálymi podvodmi, klamaním, aj svojim prestrojovaním za anjelov, chcú ľudí využívať ku svojmu prospechu. Všetko by chceli pohltiť a zožrať, len aby z toho mali nezaslúžený prospech. Chcú získavať a kradnúť od ľudských duší ich energiu a prevziať duše do otroctva parných baní Satana. 

Mnohé z temných entít Matrixu sú degenerovaní proponenti Satana, falošní bohovia a s nimi spriahnuté zločinecké mentálne vírusy, ktoré zrodené čiernou kliatbou falošných bohov voľakedy dávno napadli ľudstvo a možno aj iné rasy v našej galaxii. Sú súčasťou Umelého Ducha Matrixu. Sú to niečo ako virtuálne entity z mentálnej úrovne, ktoré sa prejavujú v astrálnom kyberpriestore; niečo ako malé, či veľké počítačové algoritmy, programy, ktoré niekto “obsluhuje”. Sú to do malej miery aj živé bytosti, ktoré nadobudli určitú počiatočnú identitu a vedomie a tým podliehajú aj vlastnej karme. 

Zavírené mentálne entity ovplyvnili aj projekciu anjelov v Matrixe, ktorí sa nejakým spôsobom manifestujú navonok tak, že ich niekto vidí, alebo vo vedomí pripravených ľudí pôsobia v ich mysli, v ich mentálnom sluchu a zraku, či v ich treťom oku. Výsledkom je potom prúd anjelských vplyvov, svetlých aj tmavých, zmiešaných spolu. Temné anjelské vplyvy/bytosti sa najskôr maskujú za nápomocných a informatívnych pomocníkov, avšak skryte a niekedy aj zjavne navonok, pôsobia na temné stránky ľudskej duše. 

Klopkajú na jeho karmické Tiene, svoju iniciatívu smerujú tak, aby príjemcovi najprv v niečom ako keby pomohli, podali mu hŕbu zmesí pravdivých, nepravdivých, aj manipulatívnych informácií a vytvorili uňho dojem výnimočnosti a nárast veľkého duchovného Ega. Keď takéto vstupy príjemca prijme za svoje, tak podľahne pokušeniam Diabla a potom anjelské entity začnú prejavovať svoju pravú tvár. K temným nepravdám sa pripoja ich pôvodcovia, temné entity reptiliánskeho hada Diabla. 

Budú príjemcu nútiť, aby zastupoval ich záujmy, aby prorokoval a rozširoval agendu temnej strany oprostenej od božskej podstaty. Ak od nich bude chcieť človek odskočiť, alebo nebude robiť presne to, čo chcú, budú sa mu všemožne vyhrážať, snažiť sa mu škodiť, prípadne mu ponúknu inú, ešte zákernejšiu alternatívu, aby si jeho dušu ešte viac pripútali. Diabol má veľa tvárí. Temnota sa chce rozširovať na úkor božského Svetla, chce ho pohltiť, chce si k sebe pripojiť a začierniť svetlé duše, ak to tieto pomienia za príťažlivú možnosť, alebo už majú tak zatemnené vedomie, že už nevedia rozlíšiť, čo je čo a kto je kto, pretože to už poriadne nevidia, alebo to ani nechcú vidieť. Temnota sa nemôže rozšíriť sama od seba, len Svetlo môže zoslabnúť, ak si ho niekto nechá zhasnúť.

Keď sa niekto spája s anjelmi, ktorí sú napríklad popísaní v knihách od Doreen Virtue, tak môže vzniknúť riziko, že sa k nemu skôr, či neskôr, pripoja tie isté “démonické entity”, ktoré Doreen poskytovali informácie, tie, ktoré potom uvádzala vo svojich knihách. Keď sa k nemu začnú anjeli prihovárať, tak to bude (spočiatku) pokladať za úspech, alebo výsadu. Mohlo by sa stať, že tie entity sa potom na človeka, ktorý snaží s anjelmi od Doreen spojiť, modlí sa k nim a tak k nim symbolicky vytáča pomyselné telefónne číslo, budú pripájať. Budú sa naňho napájať, komunikovať s ním, ale mu aj znečistia vnímanie, zmanipulujú jeho emočné pocity, podsunú mu myšlienkové podnety, budú naňho najskôr pozitívne vplývať, aby si ho chytili a potom ho budú chcieť škrtiť, viac a viac. Ak nebude poslúchať, tak mu budú robiť zle aj fyzicky. Závisí to aj od zámeru človeka, do akej miery tomu človek uverí a podľahne; tu však platí, že keď Diabol strčí nohu medzi dvere a človek ho odtiaľ poriadne nevykopne aj s celou jeho ponukou, tak dvere zostanú pootvorené. Takýto anjel je ako rybár, ktorý chytá ryby na návnadu napichnutú na háčiku, aby si ju potom upiekol, pokiaľ sa mu ryba včas nevyšmykne. 

Svet Najvyššieho Boha je mentálny, navnímané symboly a obrazy, prečítané knihy a písomnosti vytvárajú zápisy v mentálnom priestore človeka; ak sú to unikátne vzory, tak potom môžu slúžiť ako prípojky k mentálnym entitám, ale môžu aj otvoriť dvere do sveta Ducha. Toto sa samozrejme netýka len diela Doreen, to tu slúži len ako príklad z praxe, týka sa to aj mnohých iných – napríklad rôznych čarodejných kníh, či tarotových kariet, ktoré niekto vytvoril, uviedol k nim ich popis, proces, postup; a tie si zo sebou môžu niesť niečo poriadne temné. Postupy a návody na použitie kariet, kníh a iných okultných predmetov sú kódom a ten môže spustiť program, ktorý bol pripojený k týmto predmetom pri vzniku.

Anjeli z vyšších úrovní sa prejavujú aj cez bytosti na nižších úrovniach a to sú niečo ako ich “avatari”. Títo manifestovaní matrixoví anjeli, astrálni, aj pozemskí, sú možno tiež napadnutí do určitej (dajme tomu malej) miery archónskym vírusom a podľa toho sa aj správajú. Zrejme to závisí aj od stupňa poznania, ktoré získali a od stupňa evolúcie duše, ktorú dosiahli. Vyšším vplyvom cesty Ducha sa môžu zavírených anjelských vplyvov úplne zbaviť.

Archónske mentálne entity prenášajú na príjemcov, na cieľových ľudí, zámery falošných bohov. Dotyční sú potom mentálnymi sprostredkovateľmi medzi “bohmi” a inými astrálnymi, či pozemskými bytosťami (ľuďmi). Konajú za týchto “bohov”, zastierajú, klamú a všemožne sa snažia zamedziť poznaniu pravdy o tom, ako to funguje v univerze a najmä o poznaní jednotlivca o svojom vlastnom mieste v univerze, o svojom Ja, o svojej minulosti. 

Achronti však majú aj kúsok slobodnej vôle a určitú schopnosť spoznávať, učiť sa a vyvíjať sa. Temné démonické a archónske entity sú vrhnuté “bohmi” na ľudstvo, “bohovia” nechcú, aby sa ľudia spravodlivým a pravdivým spôsobom dozvedeli pravdu o svojej karme, ani aby dostali možnosť spravodlivo ju napraviť, pretože chcú svoju vlastnú karmu, svoju vinu, hodiť na ľudstvo. 

To však vôbec neznamená, že ľudstvo je len obeťou a že je bez viny. Za každým skutkom stojí nejaká bytosť. Čím má väčšiu moc, tým má väčšiu zodpovednosť. V prípade falošných bohov je (bola) ich moc obrovská a taká je aj ich zodpovednosť za to, čo spôsobili. Ťažko je viniť zo všetkého zla zrodené malé archónske mentálne entity, ktoré boli zavírené pôsobením čiernych kliatieb “bohov”. To je podobné, ako keby ste za poškodený počítač obvinili vírus a nie jeho pôvodcu, programátora, šíriteľa vírusov, či používateľa počítača, ktorý bol o nebezpečenstve vírusov informovaný, ale ho ignoroval, alebo nebol dosť opatrný a otváral zavírené súbory z pochybného zdroja.

Snaha mystikov a jasnovidcov, ktorí majú schopnosti prinášať poznanie z vyšších úrovní bytia, je úplne legitímna, za predpokladu, že je ich zámer pomôcť ľuďom spravodlivý a ušľachtilý. Aj keď vzniká riziko, že budú do nejakej miery oklamaní a zvedení na nesprávnu cestu temnými entitami. Musia si dať pozor a musia veľa vedieť o tom, ako to funguje a ako sa ochrániť pred rizikami. Nie ako Doreen, ktorá bola podľa vlastných slov zaslepená svojou celebritnou slávu, aj komerčným úspechom. V takom prípade je naporiadku podniknúť určité opatrenia, napríklad ukončiť s nimi (anjelmi, archónami) “spoluprácu” a pokúsiť sa “napraviť (ne)vedome spáchané škody”.